Ой хустино, хустиночка …

2015-03-20

/Files/images/P2180048.JPG

У святково прибраний зал танцювальною композицією «Ой, яка краса!» дівчата запросили в гості українську берегиню – Берегиню вроди – звичайну барвисту хустку. Але скільки нового й цікавого повідомили ведучі свята про її історію, розповіли про обрядове й побутове значення, символіку, оберегові функції, домашнє й фабричне виробництво, способи пов’язування хусток для дівчат і жінок в різних регіонах України, зокрема на Лубенщині. Цікавим було повідомлення про хустку в сучасній моді, зокрема її використання дизайнерами у своїх колекціях.

/Files/images/DSCN9624.JPG





Борщенко Карина і Бирюк Оксана продемонстрували уривок із п’єси Г. Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці», де Уляна гордо й радісно показує матері Одарці хустку, яку самостійно придбала до весілля. Не залишила нікого байдужим вистава «Козацький матріархат». Насамкінець дівчата зачарували присутніх ще одним танком з хустинками та піснею «Мамина хустка».

/Files/images/DSCN9592.JPG






/Files/images/P2180023.JPG

/Files/images/P2180032.JPG

Свято швидко минає. Але всі ми твердо переконані, що в наших українських звичаях і обрядах залишається назавжди «вічний дарунок – хустина квітчаста, знана стежкам і вітрам», бо, на щастя, «нема таких жінок у світі, котрим вона не до лиця»

/Files/images/P2180051.JPG


Кiлькiсть переглядiв: 192

Коментарi